News Stories

Tags

Works Complete at Royal Conservatoire of Scotland

HLA were pleased to attend the formal opening of new practice rooms at the Royal Conservatoire of Scotland yesterday. The new practice rooms have already proved popular, and initial feedback from staff and students has been very positive.

 

HLA have very much enjoyed working with the Royal Conservatoire and the project team and hope that their new Creative Campus is an asset to this lively and thriving institution.

 

The opening has been covered by both the BBC and The Herald.

 

Seasons Greetings

HLA would like to wish our clients and colleagues warm wishes for the festive period, and a happy new year to come.

 

 

Highland Shelters Competition

Helen Lucas Architects entered a recent competition by Highland Council for the design of three roadside shelters at Locharron, Achnasheen and Braemar Junction.

 

Taking the view, orientation to the sun and exposure to the surrounding environment as the inspiration, the project sought to provide places of ‘prospect and refuge’ for visitors to the area. The shelters used a combination of local materials and pre-fabrication to make construction and repair as easy as possible in these often remote locations. 

 

Although we were not shortlisted in the final three entrants we very much enjoyed developing these proposals.

Colinton Revisited

HLA were pleased to revisit our project at Woodhall Road, Edinburgh 18 months after practical completion. The garden-room features a postless corner, allowing open views and access to the adjacent garden.

 

New Build House in Edinburgh Complete

We have recently completed this new build family home in the Swanston area of Edinburgh. The house is designed to nestle into it’s sloping site whilst maximising the views of the Pentland hills beyond.  The orientation and form of the dwelling creates two private courtyards allowing the occupants to enjoy the morning and evening sun both outside and in the principal living area.