Cluny Gardens

Living Spaces

The conversion of the maid's room outshot and the the basement storage rooms of this Victorian property in Edinburgh not only provides additional living accommodation, but also a much improved relationship with the garden.

 

A spiral stair provides drama against the double-height window and is one of two connections with the existing upper level while a bespoke pivot-door opens up the lower level onto an external terrace. The client's interest in incorporating a Scandinavian feel was satisfied in a number of ways including the hand-made brick chimney with deep lime mortar joints.

 

The space has been transformed into a light and functional area that is enjoyed by all the family. Helen Lucas Architects have designed and created an extension that reflects our lifestyle, making optimum use of light, brick and wood to give a contemporary Scandinavian feel to the new areas. We are delighted with the result.

Filed in: Urban, Renovations
LOADING

A bespoke pivot-door opens up the lower level onto an external terrace